De Kring en haar ouders

De Kring en haar ouders

Opvoeden doe je samen

De ouders hebben op De Kring een actieve en belangrijke inbreng. Naast de zorg voor je eigen kind hebben we ook een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor elkaars kinderen. Je kan alleen maar groeien door samen op te trekken en elkaar te helpen. Ouders brengen hun kennis in de school en ondersteunen bij activiteiten binnen hun eigen mogelijkheden. Ieder kan op zijn eigen niveau en tijd een steentje bijdragen. Jenaplanonderwijs kan niet zonder de ouder. Je kan helpen met vieringen, uitstapjes, de moestuin, de werkweek, MR of KAR (ouderraad), klusjes of gastlessen.
 
Het participeren in activiteiten is ook een mooie manier om elkaar te leren kennen en onderlinge vriendschappen op te doen; veel ouders ervaren dit als een meerwaarde. Voor leerlingen is het op de Kring heel normaal dat ouders betrokken zijn en in de school rondlopen. 


Oudercommunicatie

Social Schools is het belangrijkste communicatiemiddel van de school richting ouders. Via Social Schools worden berichten gedeeld over de klas, wordt er hulp gevraagd en ontvangen de ouders nieuwsberichten. Een aantal keer per jaar versturen we een Nieuwskring via Social Schools, hierin is meer algemene informatie te vinden die voor iedereen van belang is. 

 

Met-de-benen-op-tafelgesprek

Een aantal keer per jaar kan je als ouder een met-de-benen-op-tafelgesprek voeren met de schoolleider over onderwerpen die bij de ouder of school leven. Door samen in gesprek te gaan maken we de school uiteindelijk steeds een beetje mooier.